Annons

Johan Andersson till Malmö FF

Idag skrev BoIS anfallare Johan Andersson på ett treårskontrakt med Malmö FF. Han kommer dock att spela för BoIS året ut då kontraktet med MFF gäller från och med den första januari 2007.
– Johan har meddelat oss tidigare att han vill söka sig vidare. Vi har under lång tid erbjudit honom nytt kontrakt men detta har varit förgäves. Nu tackar vi Johan för de gångna åren och önskar honom lycka till i MFF samtidigt som vi gärna ser honom i BoIS tröjan i en framtid , säger BoIS ordförande Kenneth Håkansson.
Den tekniske och vindsnabbe spelaren suckar av lättnad att kontraktet är i hamn.
Det känns skönt att det nu är klart, så slipper jag att fundera på det i höst och kan till fullo fokusera på BoIS. Jag hoppas verkligen att jag nästa år ska få möta BoIS, poängterar Johan Andersson för Landskrona Direkt och medger han är frustrerad över de uteblivna resultaten i årets serie och att laget bitvis underpresterat.
För egen del gläds Andersson åt att äntligen vara skadefri.
Jag har en bit kvar till toppen men helt klart känns det att jag är på väg tillbaka.
Johan Andersson har spelat 11 matcher i Superettan och är med sina fem mål hittills, lagets bästa målskytt. Att han nu väljer att ta steget till Malmö FF ser han som ett led i sin fotbollsutveckling. 23-åringen medger att det funnits bud från andra klubbar men att valet av MFF, trots allt kändes naturligt.
Sören Åkerby har ända sedan tiden i Djurgården gjort klart att han vill ha mig. MFF:s offensiva spel tror jag ska passa mig utmärkt, säger Johan.

Anfallaren ser sig gärna som vänsterforward i MFF:s 4-3-3 uppställning.
Nu kommer jag till en större klubb med ambitioner att vinna allsvenskan. Det ser jag som en stor utmaning.
Att han då återförenas med ”tokstollarna” Jon Jönsson och Jonas Sandqvist är inget han bävar för.
– Det är fina killar, säger Johan och skrattar.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser