Annons

Roddframgångar ledde till VM-biljett

Medan Landskrona Roddklubb på hemmaplan genomförde Stora Indianracet i Landskronakarnevalen tävlade Olof Nilsson i Sorö i Danmark. Olof rodde 2000 m i klassen singel senior A som är en över hans ordinarie senior B-klass. Tävlingsvädret var soligt och fint även i Danmark, men den typiska Sorövinden gjorde sig som vanligt påmind – de första tusen meterna i besvärlig sidovind och de sista i lugnt vatten. Detta visade sig fungera för Olof.
På lördagen tog Olof en silverplats efter Tobias Walerius, Stockholms Roddförening, och före Sophus Johannesen, Nyköbing Falster, efter en tuff strid mellan dessa tre.
Loppet på söndagen visade sig också bli en uppgörelse mellan samma roddare men denna gång gick segern till Landskrona och Olof.

I och med dessa framgångar och de fina resultaten i Ratzeburg för 14 dagar sedan är Olof nu klar för att representera Sverige i singelsculler vid U23-VM den 21-23 juli i Hazewinkel i Belgien. Olof blir en av två svenska båtar som är uttagna. Tränaren, Tore Jönsson, kommer nu att se till att Olof får ett fullmatat program fram till avresan.

Annons
 

Och hur gick det då i Stora Indianracet? Här är resultatlistan:

1 Hilleshög
2 Faiveley
3 Järnsmiden
4 HSB
5 Götahus
6 Boliden Bergsöe
7 Montagegruppen
8 Landskrona Kultur och Fritid
9 Riverside Tatoo
10 BMK
11 Kvidinge Plåt
12 DAD
13 Pilkington
14 Landskronahem

Inrapporterat av Bengt Nilsson, Landskrona Roddklubb
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser