Annons

Polisen: Det har varit en lugn karneval

Med facit i hand konstaterar man från polisen att årets karneval varit förhållandevis lugn.
– Jag har inga exakta siffror men min personliga uppskattning är att det var cirka 60 000 personer på karnevalsområdet då det var som mest på fredags- och lördagskvällen, säger närpolischef Tom Jensen.

Med tanke på detta är han nöjd med helgen.
– Samarbetet mellan oss, vakterna och Fältgruppen var utmärkt. Ett par gånger fick vi efterlysa försvunna ungdomar samt köra hem någon som var lite väl ung för att vara ute så sent men det var inga allvarligare historier.

Annons
 

Faktum är dock att det emellanåt var fullt i, den för helgen öppnade arresten.
– Ja det var den men det var inga större saker. Det var några få som fått lite väl mycket under västen.

En del anmälningar har dock kommit polisen till handa.

Strax efter midnattten till lördag stod en 32-årig man på Rådhustorget och fotograferade. Två ynglingar i 20-årsåldern fick syn på mannen och gick fram och krävde att få hans kamera. Tumult uppstod och de båda ynglingarna stal mannens kamera samt hans mobiltelefon.

Natten innan tappade en tjej sin mobiltelefon på marken på Rådhustorget. Just som hon skulle ta upp den så dök en kille upp och snodde den mitt framför näsan på henne och stack från platsen.

Runt midnatten samma natt påstår en 21-årig kille att han misshandlats av en vakt. Det hela ska ha startat med att han befunnit sig på Rådhustorget längst fram vid scenen med sin flickvän. Trycket bakifrån var då så stort att pojkvännen tog tag i kravallstaketet med händerna runt sin käresta och pressade bakåt. Detta uppskattades inte av vakten. Enligt anmälan ska vakten ha dragit killen över staketet, tagit honom bakom scenen och gett honom ett par snytingar med öppen hand innan han slängt ut honom från området.

Avslutningsvis kan vi berätta att en man slagits i nacken så att han svimmade. Det hela ägde rum vid 6-tiden på lördagsmorgonen. Ett par ska ha väckt upp mannen och talat om för honom vad som hänt och vem som slagit honom.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser