Annons

Så var det måndag.
Karnevalen är över för denna gången.
Olle Larsson och hans personal pustar ut på karnevalskansliet.
– Det blev en ny succékarneval, utbrister Larsson och passar samtidigt på att skicka en tacksamhetens tanke till vädergudarna.

Jag passade faktiskt på att sända ett stort tack direkt upp till herren, när jag talade vid gårdagens karnevalsgudstjänst, säger Larsson och tillägger,
– Det fina vädret hjälpte verkligen till att skapa feststämning.
Innan man hunnit göra en ordentlig utvärdering av karnevalen, gläds kärnvalssamordnaren över hur det hela förlöpte.
– Det mest glädjande är att karnevalen återigen visar att alla elaka tungor som smutsar ner Landskronas rykte, kommer på skam. Landskrona är en fantastisk stad, fortsätter Larsson och superlativen fullkomligt haglar.
Karnevalen bjöd på något för alla. Området runt stadhuskajen och 60-talstältet kan säkerligen utvecklas än mer, trots att området var en formidabel succé i år. Indianracet har kommit för att stanna. Att på detta sätt involvera och visa upp Nyhamn är bra. Nyheterna i vistältet med Berättarklubben och Gammeldanskens Vänner var uppskattat för att inte tala om all den goda maten som krögarna vinnlagt sig om i år. Det var verkligen ett lyft. Jag får heller inte glömma att nämna SamLa-tältet. Det blev sannerligen en flygande start för den föreningen och det oerhört viktiga arbete man bedriver där. Bra integration helt enkelt, säger Olle, hämtar luft, svarar ett par gånger i mobilen och fortsätter,
I Landskrona behöver man sannerligen inte gå över ån för att hämta vatten. Vilka fantastiska artister här finns, i det närmaste jublar Larsson och nämner i förbifarten, Martin Nilsson, Johan Östberg, Annette Lindwall, Anki Nilsson och Siw Malmqvist.

Annons
 

Trots att en av grupperna som skulle delta i årets karnevalståg uteblev är Larsson lyrisk över vad man lyckades presentera.
Frågan är om det någonstans i norra Europa finns någon motsvarighet. Sambadansarna i karnevalståget är det som skiljer Landskronas festival mot alla andra.
Utan att vilja föregripa den utvärdering som nu kommer att ske undrar vi om Olle och hans karnevalsbolag tänker utnyttja sin option och driva karnevalen i Landskrona även nästa år?
Som jag känner det idag, så kommer vi att göra det. Men det finns en del saker som jag vill ha svar på först. Bland annat vill jag avvakta utvärderingen som ska göras och se det ekonomiska utfallet. Mycket av vinsten ligger i att vi kan samköra Landskronakarnevalen med festivalerna i Bjuv och Helsingborg. Sen vet jag ju inte vilken ledning det finns i Landskrona nästa år och vad denna vill. Dessutom slutar Leif Borg och Gösta Nilsson, det gör att jag i nuläget inte vet vilka samarbetspersoner kommunen kommer att ha, säger Larsson och poängterar att dessa personer är nyckelpersoner.

På karnevalskansliet ska man ägna den närmaste tiden åt eftertanke.
Jag ska nu ringa runt till samtliga krögare och andra finansiärer och höra vad de har att säga. Är de nöjda är mycket vunnit inför kommande år. Ett litet bakslag har vi drabbats av då skattemyndigheterna kräver skatt på sponsringen. Jag räknar tyvärr inte med att vi i år gör samma finna resultat som ifjol, avslutar Larsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser