Annons

Dags för sjunde karnevalsloppet

På lördag genomförs Karnevalsloppet för sjunde gången sedan starten år 1998. Efter ett uppehåll under år 2003 och 2004, då det inte arrangerades karneval i Landskrona, skedde en nystart förra året. De första åren var sträckan fyra kilometer, hade start och mål på Citadellet, och deltagarna skulle ta sig ut om Granet. Sedan förra året rör sig deltagarna i stort sett endast genom karnevalsområdet, start och mål är vid vistältet och sträckan har kortats till tre kilometer.
– Arrangemanget vänder sig till föreningar, företag och enskilda och är inte i första hand någon idrottstävling utan är tänkt att ge deltagarna en stunds avkoppling och möjlighet att roa sig tillsamman med kompisar, arbetskamrater eller lagkamrater, säger Kurt Holmgren från GF Idrott.

Förutom möjligheten att ha kul tillsammans bjuds man på picknick efter loppet, värms upp
av Cabaret Mix, deltar i utlottningen av många fina priser och får en särskild Karnevalslopps
T-shirt.
– Man behöver naturligtvis inte springa, det går bra att lunka eller rent av gå banans tre kilometer genom karnevalsområdet.

Annons
 

Starten går på lördag kl 12.00 vid Konsthallen, där även prisutdelningen sker cirka kl 13.15 så man har gott om tid att ta sig runt banan. Man behöver inte heller klä ut sig utan det går bra att delta i klubbdräkt eller på annat sätt göra reklam för sitt företag eller sin förening eller helt enkelt vara klädd som man vill.

Under loppets sju år har deltagarantalet legat och pendlat kring ett hundratal startande, men i år ser det ut som om rekordet kommer att slås, då omkring 120 anmälda redan finns på startlistan. Att delta kostar bara 100 kronor per person, men 300 kronor för ett lag om fyra personer. Om laget består av medlemmar som är högst 16 år kan man vara hur många som helst, det kostar ändå bara 300 kronor. Anmälan kan göras vid Konsthallen fram till en kvart före start.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser