Annons

Polischef ser fram emot en kul karneval

Med en dag kvar till årets karneval ser närpolischefen i Landskrona, Tom Jensen, fram emot en kul helg.
– Det brukar inte vara mer problem på karnevalen än en vanlig helg, säger Jensen men passar på att varna.
– Man ska dock se upp för ficktjuvar. Vi kommer att satsa extra hårt på att komma åt detta problem i år. Speciellt tjejer och damer med handväskor ska vara uppmärksamma.

Polisen räknar med att cirka 100 000 besökare kommer till Landskrona utifrån. Lägg därtill de 40 000-50 000 besöken som görs av landskronabor under de tre dagarna.
– Vi räknar med att det kommer ett par hundra tusen besök på karnevalen. Blir vädret kanon så kan det bli fler, säger Jensen och berättar om organisationen som står bakom säkerheten.
– Som mest kommer det att finnas cirka 25 poliser i stan. De tar sig mest fram gåendes eller på hästryggen. Dessutom har de hjälp av ett femtontal ordningsvakter.

Annons
 

Ett problem som brukar dyka upp är att en del besökare får lite för mycket under västen.
– Det är klart att det blir en del fylla. Men naturligtvis så har man höjt ribban en aning under karnevalen. Är man bara glad och trevlig så blir allt bra. De som dock behöver tas om hand kör vi till polishuset i Landskrona där vi, karnevalen till ära, åter öppnar upp våra arrestlokaler.

Att man satsar hårt på karnevalen betyder dock inte att man släpper loss buset på andra platsen i kommunen.
– Nej, det behöver man inte oroa sig för. Erfarenheten säger dock att vardagsbrotten brukar minska vid karnevalshelgen och det är ju trevligt. Vi hoppas på att det blir så även i år, avslutar Jensen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser