Annons

Det är möjligen lite långsökt att dra paralleller till VM-avbytarna från Landskrona, Claes Cronqvist och Pontus Farnerud men inte desto mindre har en annan landskronaprofil också nött bänk i VM-sammanhang. I helgen blev rent av Jonas Bergh ”världsmästare” när inofficiella VM i fotboll för författare avgjordes i tyska Bremen.
– Jag spelade ungefär fem minuter per match, säger Jonas och tillägger med ett skratt,
Vad har man ställt till med?

I mitten på förra veckan blev Jonas Bergh uppringd av författarkollegan Fredrik Ekelund som undrade om han med kort varsel kunde följa med till ”Fotbolls-VM” i Bremen. Bergh förklarade att han var ringrostig på området och egentligen aldrig varit någon stjärna fotboll.
Jag började i BK Fram som 6-7 åring innan jag blev varvad till BBK men jag slutade min aktiva karriär redan i 14-årsåldern, minns författaren.
Nu gick det över förväntan bra. Jag fick låna ett par avlagda fotbollsskor av Ekelund och även om dojorna var något nummer för stora så fanns bollkänslan kvar.
Fotbollsstrumpor och ett par benskydd inhandlades och i fredags gjorde Jonas detsamma som det svenska fotbollslandslaget, intog gräsplanerna i Bremen.
– Landslaget tränade tydligen på planen bredvid vår. Där var en jäkla massa människor i vart fall. Första matchen mot Tyskland vann vi med 3-2. På söndagen mötte vi Italien. I slutet av matchen behövde Ekelund hämta andan och sa till mig – ”In och spring nu Jonas”. Jag försökte att hela tiden spela enkelt – hitta närmsta medspelare och passa honom snabbt som fan. Men mot italienarna började jag faktiskt med en klackspark. Därefter fick jag en djupledsboll och som ovan spjutspets började jag tänka – ”bryta in eller gå på inlägg” – istället blev det en överrotation i skorna och jag snubblade. Omarkerad. Publiken skrattade, det är sånt man får bjuda på. Vi vann med 2-1 och blev därmed turneringens bästa lag.

Annons
 

Under den intensiva helgen i Tyskland hann Bergh och hans kollegor med en del samkväm, vilket inkluderade en kväll på teatern med uppläsning av en del av de närvarande författarna.
En perfekt helg med party, kultur och fotboll. Vad mer kan man önska sig?

Det skulle väl vara en plats i landslaget när det officiella VM:et avgörs i Italien i höst?
– Nu var vi 14 man i Tyskland och truppen till Italien är på 16 spelare. Man ska ha klart för sig att på plan är det jäkligt seriöst. Byter jag ut någon cykelrunda mot en joggingtur och får till några fotbollsträningar så är jag redo. Jag är antagligen en perfekt bänkspelare och sådana behövs också, avslutar VärldsmästarJonte.

Mer om Jonas och hans funderingar kring äventyret i Bremen hittar du på hans blogg – http://jonasbergh.blogspot.com/

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser