Annons

Minnesbanken söker caféminnen Så här såg Asks Café i Borstahusen ut 1931.

I Landskrona har det genom tiderna funnits många trevliga caféer och restauranger. Wivex, Nannas, Bötchers, Karlslund, Tångvalla – listan kan göras hur lång som helst. Under sommarmånaderna juni, juli och augusti visas och berättas om svunna tiders caféer och restauranger i Minnesbanken på Landskrona Museum.
– Ur museets föremålsamling har vi plockat fram möblemang från Konditori Wivex, caféporslin från konsthallen 1963, kaffeapparat från café i Saxtorp och leveranskorgar från Nannas och Café Urania, säger Carita Hermansson på Fritid- och Kulturförvaltningen och fortsätter.
– Och så naturligtvis bilder – Bötchers, Asks café i Borstahusen, Lyckebo i Glumslöv och många, många fler. Det är långt ifrån en komplett samling och museet ser därför gärna en liten ”insättning” på Minnesbanken i form av bildmaterial, föremål , minnen och berättelser. Vi bjuder på kaffe och kaka medan Du berättar Dina roligaste och bästa minnen från Landskronas café- och restaurangliv.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser