Annons

Ny viktig seger för LSK

Idrottsplatsens rödvita giganter förstsätter skörda framgångar som nykomlingar i div6 nvB. Denna gången var det dags för en svår bortamatch mot fjolårets toppkonkurrenter i div 7 Stattena som stod för motståndet på en usel plan bakom Olympia i Helsingborg. Matcherna mellan Stattena och LSK som de senaste säsongerna haft hårda duster med varandra på planen har blivit lite av en klassiker för det rödvita laget från Landskrona. Stattena som är ett fysiskt starkt lag fick i inledningen se sig ifrånsprungna av de mindre, mer tekniskt skickliga LSKarna som genast satte ribban på matchen. LSK hade två frilägen som borde resulterat i mål men det ville sig inte vid avslutningsfasen.
Förlösande 1-0 till LSK gjordes av inhoppande Pierre Karlsson som med hjälp av planen och en givmild Stattenamålvakt förpassade bollen i mål med hjälp av målvaktens flinka fingrar.

Ställningen 1-0 till LSK i halvtid var rättvist. I andra halvlek kom Stattena ut och satte LSK under hård press stundtals och det märkts tydligt att LSK kaptenen Magnus ”Röe” Lundström lämnat planen pga av en stukad fot. Magnus skulle dock senare återkomma och visa att inget rår på dagens LSK. Stattena kvitterade fullt rättvist efter en tids press och slarv av LSK försvaret efter en fast situation.
LSK redde ut den värsta anstormningen efter kvitteringsmålet och när inhoppande Dennis Memedov äntrade planen och slog en förlösande passning som Ali al Doukhi briljant tog emot i steget innan han dunkade in 2-1 till gästerna vaknade LSK återigen till liv och kunde spela ut matchen och bärga 3 mycket viktiga poäng som innebär att LSK hakar på i toppen av tabellen.

Annons
 

Nästa match för LSK är Onsdagen den 7/6 mot Teckomatorp.
– Vi hoppas vi kan fortsätta vår segersvit trots att vi kommer att få avvara en del spelare kommande matcher pga avstägning och VM i Tyskland då vi har representanter på plats för att heja fram Sverige. Laget gör en otrolig insats idag och detta får ses som en riktig lagseger där alla jobbar för varandra. Återigen kliver våra matchvinnare fram och visar deras värde för klubben, säger LSK-tränare Mikael Persson.

Inrapporterat av Adam Juntunen för Landskrona SK
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser