Annons

Rekordmånga anmälda till Nationell tävling i bangolf

På söndag, Pingstdagen, arrangerar Bangolfklubben Linjen Nationell slagtävling i bangolf med ett rekordstort startfält. Vid anmälningstidens utgång var 107 licensierade spelare anmälda i de respektive ålders- och handikappklasserna.
– Glädjande är också att många av elitspelarna har hittat hit, säger tävlingsledaren Andreas Feuk från arrangörsklubben.

I elitklassen tävlar spelare med högst fem i handikapp, men eftersom den klassen är öppen, har alla rätt att anmäla sig dit. Troligt är också att någon av spelarna kommer att sätta ett nytt banrekord på de nya banorna i Badhusparken; troligen under 30 slag. Segraren i elitklassen förväntas ha ett snitt under 32 slag, dvs. det som är banans par idag. En av segerfavoriterna är DM-tvåan, Claes Lindblom från Växjöklubben BGK Värend.

Annons
 

Tävlingen startar kl 8 och spelas över tre varv, varefter de 10 bästa spelarna oavsett klass går till en superfinal. I denna tävlar man om 100 kr per bana. Här gäller det att bli ensam bäst på varje bana, annars går potten vidare.

På tisdag avgörs Mixed-DM, även denna på Linjens banor i Badhusparken. Ca 25 startande mixedpar förväntas göra upp om DM-medaljerna. Banan öppnar för allmänhetsspel efter tävlingarnas slut både söndag och tisdag. Lördag och måndag håller anläggningen stängt för träning.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser