Annons

Inför kvällens Skånederby

BoIS har talat om återtåget (tillbakamarschen) till allsvenskan men hittills har det resultatmässigt mest liknat ett annat av ordets betydelse nämligen reträtt.
Endast tio poäng av 21 möjliga är inte riktigt vad någon inom föreningen räknat med.
Det är en sammanbiten och småirriterad BoIS-tränare som träffar Landskrona Direkt efter sista träningspasset innan dagens Skånederby mot Trelleborgs FF.
Det är ju alltid de senaste händelserna som präglar en, säger Patrik Johansson och syftar på det träningspass han just kommit från.
Så du är inte stressad av det faktum att ni slirar lite efter topplagen och att det nu snarast bara är segrar som räknas?
– Nej, absolut inte. Jag är förbannad för dagens träningspass. Jag hade önskat att de var bättre fokus. Det gäller att utnyttja tiden till att skapa målbilder av vad som sedan ska ske under match och det lyckades vi väl inte riktigt med idag, säger Johansson självkritiskt samtidigt som han är positiv åt att det finns rejält laddade spelare som blir förbannade när det känner att de hamnat utanför startelvan.
Vi har en stor trupp och marginalerna är små. Nu innebär avstängningen på Antti Okkonen och Johan Norells skada att vi tvingas till en del ändringar, säger Patrik utan att vilja avslöja någon startelva.
Nu vill jag först och främst smälta dagens träning sedan har vi ett par saker som vi vill tänka på.

Landskrona Direkt som följde gårdagens träning tippar följande startelva:
Lee Baxter, Anders Friberg, Pontus Segerström, Johnny Lundberg, Robin Wikman – Kalle Corneliusson, Jonas Lind, – Kevin Amuneke, Jörgen Pettersson, Håkan Söderstjerna – Johan Andersson.

Annons
 

På bänken: Stojan Lukic, Andreas Yngvesson, Matthias Eklund, Mikael Dahlgren och Valentino Lai.

Detta innebär att Kalle Corneliusson tar steget upp på mittfältet samtidigt som Anders Friberg inte bara gör comeback i truppen utan dessutom tar steget direkt in i startelvan.
– Det är klart att det har varit tradigt att vara utanför truppen. Den dagen jag inte blir förbannad när jag ställs utanför laget, den dagen slutar jag. Nu återstår det att se om jag får spela från start eller ej men det ser ju ut så. Nu gäller det för oss att börja jaga ikapp topplagen så nu är det bara vinst som räknas, säger Friberg.

En joker i dagens match kan mycket väl bli Matthias Eklund. Två mål i veckans b-lagsmatch mot Mjällby talar för att anfallaren är rejält på gång.
– Stämmer det inte för spelarna på plan, så kommer vi att ha offensiva krafter på bänken som kommer att få chansen, sa Johansson dock utan att avslöja vem han syftade på.
– Jag har konserverat målformen, lovar Eklund.

Mer läsning inför matchen hittar du på Landskrona BoIS hemsida.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser