Annons

Åtta till sjukhus efter lägenhetsbrandFoto: Räddningstjänsten i Landskrona

Vid 19-tiden på tisdagskvällen fick brandkåren rycka ut och släcka en lägenhetsbrand på Bredgatan i Landskrona. Enligt uppgift så ska fyra barn ha varit i lägenheten på fjärde våning och satt en gryta med olja på spisen. Därefter har det gått och tittat på TV och glömt grytan. Då de upptäckte att det brann sprang de in till en granne som försökte släcka med en filt men det var för sent.
När brandkåren kom till platsen var det för varmt i lägenheten för rökdykarna. Man fick därför först kyla ner genom att, från en stege, spruta in vatten i köket, innan man kunde ta sig in och slutföra släckningen.
– När vi väl var inne så tog det bara cirka tjugo minuter innan det var släckt. Köket blev dock helt utbränt och hela lägenheten rökskadades, säger Billy Persson som var räddningsledare på platsen.
– De aktuella lägenheterna är byggda så att de ska klara en brand i 60 minuter och det räddade hela fastigheten. Hade det varit en träkåk så hade vi inte haft en chans.

Trots detta så fanns det en viss risk för spridning.
– I och med att lågorna slog ut från fönstrena på fjärde våningen och slickade taket så fanns risk att vinden skulle fatta eld i den tilltagande blåsten. Och hade den gjort det så hade vi förmodligen stått där med en storbrand, avslutar räddningsledaren.

Annons
 

Sammanlagt fördes åtta personer, varav fyra barn, till sjukhus med lindriga skador.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser