Annons

Stagnation eller utveckling – en fråga idag och för 15 år sedan

– Det brev som jag och alla andra kommunfullmäktigeledamöter igår fick visar på ett mycket tydligt sätt att inte mycket konstruktivt har hänt i Landskrona sedan 1990, säger Tutti Johansson Falk, kommunalråd (m), med anledning av det brev som sju företagsledare tillsänt de folkvalda och som vi igår även publicerade i sin helhet här på Landskrona Direkt.

Tutti väljer att blicka i backspegeln och hävdar att man även för 15 år sedan kom fram till liknande slutsatser och detta till och med över blockgränserna.
Problembeskrivningen som de sju företagsledarna göra är nästan ordagrant densamma som Harry Nilsson, Lars Wallstén och Gerd Broberg gjorde i januari 1990 i skriften ”Landskrona inför 90-talet”. Slutsatsen är också densamma: för att Landskrona ska gå från stagnation till utveckling så måste kommunen erbjuda ett attraktivt boende och komma till rätta med obalansen på bostadsmarknaden. Utan detta kommer problemen med bidragsberoendet, arbetslösheten, kriminaliteten och skolans dåliga resultat att fortsätta, där är jag lika övertygad som brevskrivarna och lika oroad.

Annons
 

Det moderata kommunalrådet tar åt sig av kritiken men lastar ansvarsfrågan på Socialdemokraterna.
Kritiken som riktas mot de politiska beslutsfattarna tar jag och mitt parti på oss, man kan alltid bli bättre på att driva opinion och opposition, men det är trots allt den politiska majoriteten det vill säga socialdemokraterna som bär det tyngsta ansvaret. Mycket kraft har lagts på att förneka sakernas tillstånd istället för att lösa problemen och det har gjort att Landskrona har halkat efter i jämförelse med i stort sett alla andra kommuner i Skåne.

Liksom folkpartiets kommunalrådskandidat, Torkild Strandberg, gjorde igår, så inbjuder Tutti Johansson Falk brevskrivarna till ytterligare diskussioner i ämnet.
– Ett utvidgat samarbete med det civila samhället krävs för att lösa problemen och är en av de viktigaste framgångsfaktorerna för en ny kommunledning. Det engagemang som denna grupp visar är glädjande och inspirerande och moderaterna tar självklart den utsträckta handen och bjuder därför in företrädare för gruppen till en diskussion om hur Landskrona ska bli en utvecklingskommun.

Relaterade artiklar:

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser