Annons

Louise uttagen i simlandslaget

Landskrona Simsällskap deltog i helgen på uttagningstävlingarna till junior- och ungdomslandslaget i Mölndal. LS hade en mindre trupp på fem simmare med sig bestående av tjejer födda 1992.
– Louise Hultgren vad den som tog chansen och visade konkurrenterna vem som ville mest. Louise är uthållig och simmar därför distanser som 800 fritt, 400 medley och 200 fjäril. Det var på 200 fjäril som hon slog till. Det blev en oerhört jämn kamp med en tjej från SK Nautilus. Louise var endast tiondelar efter vid varje vändning och under sista längden kom hon allt närmare. Till slut var de jämsides och det skulle bli en målgångshistoria, berättar John Gartsjö, tränare i klubben.
Den här gången drog Louise det kortaste strået och blev tvåa med bara några hundradelar

Sluttiden blev fina 2.34.91 något som skulle räcka för att Louise Hultgren skulle bli uttagen till ungdomslandslaget som ska försvara Sveriges färger på de Nordiska ungdomsmästerskapen.
Louise Hultgren för därmed vidare en trevlig LS-tradition i fjärilsim. Tidigare har Emma Lind, Joakim Dahl och Gabriella Fagundez representerat Sverige på samma sätt.
– Vi har ju haft en lucka sedan Jocke slutade men jag tycker att vi nu är på god väg at täppa till den. Nu återstår det för Louise att också kvala in till sommarens JSM. Något jag tror ska gå bra, säger tränare Gartsjö.

Annons
 

Klarar hon det? NM och SM avgörs ju samtidigt.
– Det ska nog inte vålla några bekymmer. NM-tävlingarna avgörs i Malmö och vi har som bekant SM här i Landskrona. Det blir som en vanlig tävligshelg för henne.

Nu var det inte bara Louise som gjorde bra ifrån sig i Mölndal.
– Lovisa Klarén sänkte sig med fem sekunder på 200 meter ryggsim och rankas nu sjua i landet på distansen. Lovisa har förövrigt redan kvalat in till JSM som avgörs samtidigt som stora SM..

Nämnas kan också att My Fridell simmade snabbt på både 50 fjäril och 50 fritt med 31.50 och 29.14 och blev placerade därmed sig som femma respektive åtta i landet.

Tilläggas kan att fjärilssimmare Johan Norén och ryggsimmerskan Anna Pihl från LS redan kvalat in till sommarens SM-tävlingar i Landskrona.
Nu håller vi tummarna för att någon eller några LS-simmare till kvalar in och får visa upp sig på hemmaplan, avslutar Gartsjö.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser