Annons

Utställning på Ven flyttas fram

Den nya friluftsutställningen på Ven, som i år behandlar Sofie Brahes liv och förhållande till Tychos vetenskap, invigdes på torsdagen av astronomen Marie Rådbo inför ett knappt hundratal åhörare i det nya museet på Tycho Brahe minnena. Marie Rådbo berättade bland annat att hon lämnat in en ansökan till Internationella Astronomiska Unionen om att en krater på månen skall namnges efter Sofie. Förutom Marie Rådbo framträdde den danska musikensemblen Stella Nova med ett mycket uppskattat program.

Utställningen om Sofie Brahe kommer dessvärre inte att vara tillgänglig under de närmaste två veckorna. Ett misstag i konstruktionen av den takkonstruktion av segelduk som täcker utställningsplatsen gör att utställningen tillfälligt måste demonteras och byggas om. Utställningen beräknas kunna visas igen den 9:e juni.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser