Annons

Fp-riksdagsman besöker unikt arbetsmarknadsprojekt i Landskrona

– Ungdomsarbetslösheten i Landskrona stiger. Också i Skåne i sin helhet har arbetslösheten bland unga människor nått skrämmande höga nivåer. Nu måste krafttag tas för att vända utvecklingen. Rejäla satsningar på yrkesutbildning är en viktig del i receptet.
Det säger riksdagsledamoten Tobias Krantz (fp), Jönköping – arkitekten bakom partiets program för högre utbildning. På fredag presenterar han en ny rapport där Folkpartiet drar upp riktlinjerna för hur den höga ungdomsarbetslösheten i Landskrona ska kunna bekämpas.

Tobias Krantz presenterar rapporten tillsammans med Mattias Adolfsson (fp), 2:e vice ordf. i Vuxennämnden, och Lisa Flinth (fp), 2:e vice ordf. i Barn- och Ungdomsnämnden.

Annons
 

Rapporten presenteras i samband med ett besök på Arbetsmarknadsenheten. Tobias Krantz kommer under fredagens förmiddag diskutera Landskronas växande problem med ungdomsarbetslöshet med en grupp unga arbetslösa landskronabor. Dessa är deltagare i det unika projekt Vår Framtid som Bosna Basket som startade i augusti 2004.
– Att en idrottsförening engagerar sig i arbetet att få unga i arbete är
spännande. Jag ser fram emot besöket och hoppas lära mig något som jag kan ta med mig hem till Jönköping.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser