Annons

Tuff avslutning för Selma-elever Johanna Landin (i förgrunden) gjorde tillsammans med klasskamraterna Oskar Dahl och Petra Karlsson ett tufft köksprov i fredags.

Skolavslutningen närmar sig och några som känt pressen är eleverna på restaurangskolan Selma. För några veckor sedan hade samtliga elever prov som gick ut på att hälften var i köket och tillagade en trerätters meny och andra hälften serverade den samma. Veckan efter bytte man plats. Därefter fick några elever frivilligt göra prov i den högre skolan. De fick då visa sina färdigheter i tranchering, flambering och annat spännande.
För tre av eleverna som tar studenten om någon vecka var det tufft i fredags.
– De genomgick ett fackprov för kök, säger Björn Wingårdh, kocklärare på Selma, och förklarar.
– De började med att skriva ett prov. Klarade de detta så var de kvalificerade för den praktiska delen.

De tre eleverna som valt att genomgå provet fick laga en tvårättersmeny som sedan bedömdes av tre oberoende censorer och det var inte vilka personer som helst. Olle Bornefors har varit krögare på Grand Hotel i Helsingborg i många år. Den andra var Tor-Björn Nyström som drev Erikstorp under 27 år. Den tredje var Per Wikströk, kökslärare på restaurangskolan i Ängelholm.

Annons
 

– De tre eleverna, Petra Karlsson, Johanna Landin och Oskar Dahl har fått använda sig av tre års kunskap inom ämnena kök, livsmedelshygien och näringslära och de har gjort det med bravur, avslutar Wingårdh.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser