Annons

Det händer i helgen

Helgens stora händelse är naturligtvis att man firar LandskronaDagen på lördag. Dans med kändisar från Let’s Dance, talangjakt, ponnyridning, clowner, hinderbana, blomstermarknad, hoppborg, föredrag, stadsvandring, tipsrunda, ansiktsmålning och mycket annat står på programmet. Klicka här för att ta del av allt som händer (pdf).

På Bio Maxim visar man Mission Impossible III. Har du inte sett Ice Age II så får du passa i helgen. Föreställningstider och annan info om filmerna hittar du på vår biosida.

Annons
 

På museet kan du se en utställning om böcer och mycket annat och på Konsthallen kan du beskåda verk av Landskronakonstnären Roy Evertsen. Missa inte heller utställningen SKÅNE – lika grant från ovan, på kasernplan.
Mer om utställningarna hittar du på Kulturförvaltningens hemsida.

Fredag:

 • Inga tips har inkommit.

Lördag:

 • LandskronaDagen
 • I samband med Landskronadagen håller ungdomshuset NOVA Öppet Hus mellan klockan 10-15.
 • 13.00-16.00 har Landskrona Pistolklubb öppet hus för alla på banan i Marieberg. Hemsida med information och karta: www.Landskronapk.se
 • 14.00 – Derby mellan LSK och Bolton på IP.
 • Klockan 14.00 blir det åka av på Roadriders MCC. Det är klubbens årliga dragracing för mopeder som drar igång. Tilläggas bör att kultbandet Ungtupparna uppträder.
  Mer information om Motordagen hittar dup på Roadriders hemsida.
 • I skånska poeters sällskap
  – en hyllning till Skåne i ord och ton

  Gunilla och Thomas Poppe tar er med på en resa genom Skåne tillsammans med flera namnkunniga skånska diktare. Gunilla Poppe har under många år gjort vis- och diktprogram i Helsingborg. Thomas Poppe är trubadur. Han har gett ut en skiva ”Den jag är” tillsammans med poeten Mikael Rudesjö.
  Tid: Lördagen den 13 maj kl 14.30.
  Plats: Stadsbiblioteket

Söndag:

 • Många Landskronabor både minns, och var med när Landskronapågen sattes upp i Landskrona i mitten av 80-talet. Med sammanlagt ett hundratal barn och ungdomar sätter Kulturskolan i år upp Alfred Jarry´s absurdistiska kulturpjäs från förra sekelskiftet – Kung Ubu, i ett liknande mastodontprojekt.
  De medverkande kommer från Kulturskolans olika verksamheter: Från Kulturum, från musikklasserna och från Blåsarskolan.
  Premiär på Kulturskolans uppsättning av Kung Ubu sker söndagen 14 maj klockan 15.00.
 • 17.00 – BoIS tar emot Jönköping Södra med dess lagkapten Magnus Kjellsson på IP.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser