Annons

Landskronadansare vidare till Riksfinal i UKM

Den 22-23 april gick den skånska Regionfinalen i UKM av stapeln. Under dessa två dagar åkte ca. 150 ungdomar mellan 13-20 år från olika delar av Skåne till Kristianstad för att visa upp sin kreativa förmåga inom olika konstområden. Från Landskrona deltog 11 ungdomar som ett par veckor tidigare uppträtt i Landskronas lokala UKMfestival där de blev utvalda till att gå vidare. De som representerade Landskrona i år var rockgruppen Mango, streetdansgruppen No Limits, Linnea Andersson och Sofie Silenblad med sin musikvideo ”Lucky” och konstnärerna Hedda Tråcklare och Daniel Nilsson.

Av de ca. 150 ungdomar som var med och uppträdde i Kristianstad gick tio akter vidare till Riksfestivalen. En av dessa var dansgruppen No Limits från Landskrona. No Limits består av Saranda Muriqi, Mirjam Wärn, Amra Malicevic och Idil Omar. Gruppen bildades 2003 och har sedan dess jobbat på egen hand med att träna och koreografera hemma i Landskrona.

Annons
 

Riksfinalen kommer att hållas den 19-21 juni i Deje i Värmland.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser