Annons

Idrottsplatsens a-plan inte bra förrän i juni

Det är många som reagerat på att Idrottsplatsens a-plans gräsmatta är ojämn.
– Det är inte acceptabelt att vi ska behöva spela på en så dålig plan. Vi spelar elitfotboll och betalar för en plan som ska hålla elitklass och det gör den inte idag, säger BoIS klubbdirektör Lars Persson som är mycket kritiskt.

– Jag har fått olika förklaringar till varför det blivit såhär men de flesta köper jag inte. Jag har bland annat hört att GAIS-matchen i höstas skulle ha påverkat. Det finns dock de som spelat betydligt senare, i Royal League och de har bättre planer än vad vi har. Till och med på Grimsta IP, Brommapojkarnas hemmaplan, var det bättre. Planen var inte grön men den var i alla fall jämn.

Annons
 

Anledningarna till den dåliga planen är många och nu arbetar man frenetiskt för att få den i ett mer speldugligt skick.
– Det är många olika faktorer som spelat in. Mattan drabbades bland annat av snömögel och det gör att den inte är perfekt idag. Troligtvis kommer den inte att bli riktigt bra förrän i början av juni då BoIS tar emot Trelleborg, säger Torbjörn Andersson som är ansvarig för gräsmattorna på Idrottsplatsen.
– Precis som människor reagerar gräsmattor olika på sjukdomar. A-planen har tagit stryk av snömögelangreppet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser