Annons

Bred(bands) uppslutning på Östra Svaneholm

Funderingarna har varit många och turerna än fler men i helgen var det dags för stora bredbandsanslutningen på Östra Svaneholm (Kalender-, Fredags-, Lördags- och Söndagsgatan).
I strålande solsken och med en stärkande dansk frukost i bagaget påbörjades grävandet denna lördag i arla morgonstund av ett drygt 40-tal entusiastiska husägare. En kilometer grop skulle grävas och åtskilliga tusen meter fiberkabel anslutas till respektive hem. Med yxor, spadar och glada tillrop och med en ständigt öppen matkantin gick det hela som en dans. När solen gick ner bakom Ven var första svåra etappen klar och flertalet av husen hade sin fiberkabel på tomten. Sill, potatis och därtill hörande godsaker stod uppdukat och kvällen fortsatte i grannsämjans tecken med sång och gitarrmusik.

Under söndagen fortsatte arbetet, dock med något senare start än dagen innan, och strax före matchstart för BoIS i Göteborg lades verktygen till vila. Den nybildade bredbandsföreningen med dess ca 40 medlemmar (hushåll) kunde andas ut efter väl utfört arbete och avslutade arbetsdagen med en härlig köttgryta.
– Vi fick inte bara en hypermodern uppkoppling till våra hem utan även möjligheten att träffas grannar och gator emellan under trevliga former, kommunikation på bästa sätt, hälsar Lennart Söderberg

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser