Annons

LSK och Fram delade på poängen

Tidigt på fredagskvällen spelades det första Landskronaderbyt för hemmalaget LSK på Idrottsplatsens B-plan, då Exercisfältets vinröda hjältar BK Fram stod för motståndet. Att det var ett derby med allt vad det innebär i hårda tag, uppoffrande spel och heta känslor tog spelarna i BK Fram fasta på. Alltjämnt från första minuten och matchen igenom visade bortalaget en mycket bra inställning och utmanövrerade LSK´s uppspel genom ett aggressivt försvar och ett starkt mittfält.
LSK var för det mesta sist in i dueller, och fick inte fram passningarna till anfallspelarna. Helt rättvist tog också BK Fram ledningen med 1-0 efter ett iskallt avslut av Dusan Kresojevic, som för övrigt var matchens stora behållning med fin teknik och bra framspelningar.

LSK kvitterade direkt i det påföljande anfallet efter bortalagets mål. Khalil Mahjoub forcerade in kvitteringen och det skulle inte dröja länge innan bortalaget återigen tagit ledningen genom Benny Håkansson.
I skedet före halvtidsvilan uppstod en mycket konstig situation då den sistnämnde målskytten blev utvisad efter att ha armbågat ned hemmalagets Ali Al Doukhi i eget straffområde. Domaren visade Håkansson det röda kortet som då fick lämna planen. I samma skede dömer huvuddomaren inkast till hemmalaget, som den assisterande domaren protesterar mot. Domarna konfererar sinsemellan och det blir utdömt straff till hemmalagets favör. Rutinerade Pierre Karlsson i LSK bredsidar in 2-2 bakom en chanslös Göran Wendel i Fram-målet.

Annons
 

Trots ett övertag för LSK genom BK Frams utvisning lyckas inte hemmalaget skapa något märkbart tryck framåt, istället är det BK Fram som med ett hårt kämpande lag lyckas föra spelet matchen igenom. Slutresultatet speglar inte matchbilden då BK Fram för dagen var klart bättre än LSK. Härnäst väntar bortamatch för LSK mot HF Olympia och därefter är det dags för ett klassiskt lokalderby i Landskronasexan LSK-Bolton.

Inrapporterat av Matthias Pålsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser