Annons

BoIS tog årets första trepoängare Johan Andersson var på ett strålande spelhumör och vände in och ut med Norrköpingspelarna lite som han behagade. Ett mål blev det men Johan hade bud på ytterligare fler.

BoIS tog idag en oerhört viktig seger när man hemmabesegrade IFK Norrköping med 2-0 (0-0). De randiga var totalt överlägsna i första halvlek men målen skulle komma retroaktivt i den andra. De första 35 minuterna fylldes av ett varierat och uppfinningsrikt BoIS-spel trots att planen hade en hel del övrigt att önska. I de sista tio sjönk dock tempot en aning.

I andra smällde det dock direkt. Johan Andersson, som för övrigt var lysande som spjutspets, bredsidade i 1-0, vackert framspelad av Jörgen Pettersson.
Därefter sjönk tempot och kvaliteten och Norrköping stack upp. Så värst farligt blev det dock aldrig och i slutet av matchen kunde Matthias Eklund fastställa slutresultatet till 2-0.

Annons
 

– Det här var en viktig seger. Efter debaclet mot Brommapojkarna har vi alla tagit oss i kragen, kommenterade Håkan Söderstjerna som firade stora triumfer på sin kant.

En annan som kommer att sova gott är Antti Okkonen.
– Samtidigt som vi var vassa i anfallet så gav vi inte deras spelare många chanser, säger finnen och visst har han rätt.
Norrköping hade en boll på mål och det var efter en cykelspark som knappt orkade fram till Baxter som höll nollan.

Det var många i publiken som ville ha en straff efter att Antti Okkonen gjordes ner efter en snabb frisparksvariant. Okkonen är dock ödmjuk.
– Nja, det var nog inte någon straff. Spelaren är i och för sig på mig men han är lika mycket på bollen. Om vi vänder på det så hade jag blivit tokig om domaren hade blåst straff till motståndarna om situationen hänt på andra planhalvan. Jag tycker att domaren tog rätt beslut.

Läs mer på BoIS hemsida.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser