Annons

I helgen invigdes roddsäsongen

Under söndagen inleddes roddarnas tävlingssäsong med det 5 km långa Långloppet i Falkenberg. Från Landskrona Roddklubb var LISA-stipendiaterna Olof Nilsson och Peter Paulsson anmälda. Olof startade i seniorklassen och rodde in på en sjätteplats med en bra tid. Segrade gjorde Lassi Karonen, Brudpiga, med Peter Berg, Helsingborg, som tvåa. Tyvärr fick Peter Paulsson avstå från sitt lättviktslopp på grund av sjukdom.

Killarna har nyligen kommit hem från ett tvåveckors träningsläger utanför Prag i Tjeckien. Där har en bra grund lagts för årets tävlingssäsong. Detta är en del i en satsning av SOK och Svenska Roddförbundet på ett antal lovande roddare. Olof Nilsson pluggar på KTH i Stockholm och tränar där med roddarna i Stockholmspolisens IF. Den 1:a maj rodde han med ett SPIF-lag hem segern i Bajen Rowingrace, som är ett lopp över 10 km i inriggad fyra.

Annons
 

På hemmaplan genomförde Landskrona Roddklubb traditionsenligt årets invigning av roddsäsongen. Stig Svantesson invigningstalade och flaggorna hissades innan båtarna sattes i sjön.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser