Annons

Programmet klart till sommarens Venfestival

På torsdagen kunde arrangörerna av Venfestivalen andas ut något.
Första etappen av förberedelserna är nu klara och man kunde igår presentera ett fullsmockat och varierat program.
Vi har lyckats få de stora band vi drömt om samt flera spännande osignerade band, säger Bertil Alm, festivalansvarig. Totalt handlar det om 21 olika framträdanden under festivalens två dagar, 14-15 juli.

Utöver tidigare introducerade storheter som The Sounds, skivaktuella I’m from Barcelona, multiinstrumentalisten och jazzmusikern Gunhild Carling kunde arrangörerna glädjas åt en uppsjö framtidsnamn.

Annons
 

– Von Benzo kommer att bjuda på riktigt bra svenskt hårdrock. Med stenhårda, välspelade låtar och med sångaren Jay Smiths halvrostiga röst kommer det att bli ett spännande genremässigt inslag på festivalen. Alex Fridell & Bison Band kommer att ge publiken härliga visor om livet. Unge Ulf Lundell och Bob Dylan liksom Springsteen ekar här och var i bandets lättlyssnade, trallvänliga och glada musik. Martina Nilsdotter är en ny svenskpoetissa med en vacker stämma som påminner om Cajsa-Stina Åkerström eller Lisa Ekdahl. Fyndiga, vackra texter och bra melodier fulla med personlighet kännetecknar denna tjej som spelat in en singel tillsammans med Stefan Sundström. Gustav & The Seasick Sailors, ett indie-rockband från Helsingborg med material influerat av tango, pop, folk och country. Sångaren Gustav skriver alla texter som han levererar med en fantastisk röst. Lägg därtill den lilla inomhusscenen där endast osignerade band att uppträda. Vi har lyssnat på ett hundratal inskickade demos. Det har varit en mycket tuff sållningsprocess men resultatet känns strålande, intygar Alm.

Vens ungdomsförening som arrangerar festivalen är en ideell förening som startade hösten 2004 med syftet att främja ungdomslivet på Ven och verka för evenemang och aktiviteter. Sommaren 2005 hölls den första Venfestivalen som lockade cirka 1000 personer i alla åldrar. Festivalen drivs helt utan kommersiellt syfte.

Festivalbiljetterna släpps 3 maj och kommer att säljas via Julius biljettservice (0775-700 400), Ventrafiken (0418-473 473) samt lokalt på Ven. Biljetterna kostar 120 kronor för en dag respektive 170 kronor för två dagar. En kombibiljett med båt t/r samt entré kostar 190 kronor för 1 dag respektive 240 kronor för två dagar. Med Skånetrafikens sommarkort kostar Ventrafikens kombibiljetter 110 kronor för en dag respektive 150 kronor för två dagar.

Komplett bandlista samt mer info
om Venfestivalen på www.venfestivalen.com.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser