Annons

Poul på Seglaren löser mysteriet om mannen på flotten?- Här bodde Nick, förklarar Poul Lorenzen som tror att ”Mannen på flotten” och Nick kan vara en och samma person.

Den kan knappast ha undgått någon, nyheten om mannen som förra fredagen räddades från flotte på Skagerak. Det var det norskt handelsfartyg, Berge Odin, som på väg från Storbritannien till Stenungsund fann en man 65 kilometer söder om den norska kusten, flyttande på en enkel flotte bestående av fyra oljefat, och fastsurrade träplankor. Vad har detta med Landskrona att göra undrar vän av nätsidan.

Jag såg en bild på mannen där man kunde ana näsa och haka på honom och kom omgående att tänka på Nick, säger Poul W Lorenzen, krögare på Seglarpaviljongen.

Annons
 

Ni minns väl Nick, han som byggde en koja här på stranden av bräder och en presenning, säger Lorenzen och pekar ut platsen för Landskrona Direkt, vid ett par av betongplintarna alldeles intill kallbadhuset.

Under ett par månader under smällkalla vintern 1997-98 bodde ”ryss-amerikanen” Nick i sin koja vid Linjen. Krögaren och ett par andra landskornabor försåg honom med mat och kläder.
– Han var svår att prata med och ytterst svävande om sin bakgrund. Ena dagen var han från Ryssland nästa dag USA för att sedan påstå att han kom från Kanada. Men om jag förstod nyheterna på TV rätt häromdagen så talade mannen på flotten amerikanska med öststats dialekt, precis som Nick, säger Lorenzon som är så pass säker på sin sak att han tipsat polisen om sina teorier.

Nu återstår och se om gåtan Nick och mannen på flotten är en och samma person.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser