Annons

Marita Ulvskog är huvudtalare på första maj

Första maj firas på traditionsenligt vis i Landskrona. I år har man dock tidigarelagt firandet en timme. Demonstrationståget avgår från Rådhustorget 11.30. Tal och underhållning i Slottsparken börjar cirka 12.00. Årets huvudtalare är Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog:
– Jag ska tala om de båda alternativen i svensk politik. Å ena sidan den socialdemokratiska politiken som är inriktad på att bekämpa arbetslösheten, minska klyftorna och värna tryggheten genom höga nivåer i ersättningssystemen och bra vård, skola och omsorg för alla. Genom skattsedeln finansierar vi detta solidariskt. Å andra sidan den moderatledda högerpakten som vill sänka skatten med 250 miljarder. Det är mer än vad hela sjukvården kostar. Det är vanliga löntagare som får betala systemskiftet, säger Marita Ulvskog.
– Sedan 1890 firar vi i Sverige denna internationella högtidsdag, då människor över hela världen går ut på gatorna. Första maj är den internationella solidaritets dag, då vi manifesterar att den svenska arbetarrörelsen är en del av en global rörelse som arbetar för fred, frihet och rättvisa. Också om detta ska jag tala, avslutar Marita Ulvskog.

För de som inte deltar i demonstrationståget börjar underhållningen 11.15 i Slottsparken.
För underhållningen står Berndth Hammarlund och Anki Nilsson.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser