Annons

Rasmus Lindgren och hans Groningen förlorade den första av två möten om en Champions League plats, när man igår på bortplan föll med 2-0 mot Marcus Rosenbergs Ajax.

Landskronaspelaren var tillbaka på gamla hemmaarenan Amsterdam Arena och såg ut att trivas. Trots att det var den sjätte matchen på arton dagar så löpte Lindgren något kolossalt matchen igenom och var en stor bollvinnare på mittfältet. Lindgren tillhörde en av planens bättre spelare under andra halvan av första halvlek och kunde med lite tur ha kvitterat Marcus Rosenbergs 1-0 mål. Rasmus svarade för Groningens första avslut då han strax utanför straffområdet klippte till direkt när chansen uppenbarade sig. Skottet gick dock någon meter utanför. Något senare var han nära att få pannan på bollen efter ett svepande inlägg från högerkanten. Just nickdueller var något som Lindgren visade sig vara mästerlig på. I stort sett samtliga nickdueller på mittplan vann han. Med ett enkelt och vägvinnande passningsspel tog han sig dessutom ur många kniviga situationer.
I andra halvlek satte hemmalaget en hög press på Groningen och kunde rättvist öka ledningen till 2-0, något som också blev slutresultatet. I matchens slutsekunder var det nära att Ajax satt spiken i kistan och gjort 3-0. Nu höll Groningen-keepern spänningen kvar i dubbelmötet och ii returen hemma kommande onsdag finns fortfarande chansen att Groningen vänder på steken.
I serien förlorade Groningen med 3-2 i Amsterdam men vann hemma med samma siffror. Trevligt om scenariot upprepas, anser sportredaktionen som förövrigt ger Landskronasonen Lindgren ett något högre betyg än malmöpågen Rosenberg.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser