Annons

Klart med ny arrendator på Slottscaféet

Sedan den tidigare arrendatorn till anrika Slottscaféet gått i konkurs har Folkets Hus som äger caféet nu gjort klart med ny innehavare. Det är Lisa Sandgren och Kim Hansen som från och med valborgshelgen slår upp portarna på Slottscaféet. De båda danskarna har tidigare drivit Den Danske Bager på Östergatan.
Nu hoppas vi få bara klart med alla papper från miljöförvaltningen i tid, säger Lisa Sandgren medan hon tar en paus i städandet och fejandet.
Kalla mig nu inte krögare för det är jag inte. Möjligen caféägare, säger den glade danskan och redogör för sina tankar med rörelsen.
– Vi kommer att satsa på att servera danska smörrebröd samt massor av caféverksamhet. Allt kommer att vara hembakat, lovar Lisa.

Hur det blir med eventuella luncher eller annan varm mat har caféägarna inte riktigt hunnit att ta ställning till.
– Vi får känna av intresset först. Sen är det en personalfråga också, samt lite beroende på om vi måste kakla upp hela köket. Skulle sådana krav åläggas oss komma vi att avvakta.
Klart är dock att det inte blir någon alkoholservering på Slottscaféet till sommaren.

Annons
 

Att de nya ägarna har visioner står klart.
– Tänk att i denna underbara park göra en minijulmarknad typ Tivolis i Köpenhamn. Att här placera ut kommunens bodar och låta konsthantverkare få sälja sina varor samtidigt som man kan komma till cafét och få något värmande i sig. Men det är som sagt bara en vision, poängterar Lisa avslutningsvis.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser