Annons

Räddningstjänsten övar fartygsbrand på venbåt

Igår och idag övar Räddningstjänsten fartygsbrand på M/S Norreborg vid kajen alldeles intill Venterminalen.
När Landskrona Direkt igår följde övningen skedde en räddningsinsatts där rökdykare hade i uppdrag att genomsöka de rökfyllda utrymmena på fartyget.
Det var en nyttig övning som vi nu får utvärdera. Tyvärr har vi alldeles för lite resurser för att kunna genomföra denna typ av övningar så ofta som vi önskar, sa brandmästare Paavo Frick under tiden han dokumenterade brandmännens arbete med att rädda liv och släcka den fingerade branden. En effektfull dimma av paraffinrök välde ur fartyg och gav en realistisk kuliss åt övningen.
– Röken gör att sikten är i det närmaste noll för rökdykarna. Vi har nu införskaffat en värmekamera som vi ska ta och lära oss. När den väl är i bruk kommer den att bespara oss tid och därmed liv, förklarade Frick.

Dagens övning påbörjas strax efter lunch och pågår under eftermiddagen.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser