Annons

Fiskepremiär i vallgraven på lördag Petar Trkulja skickar över en håv med regnbågslax till kompisen Georg som hjälper till att plantera fisk i vallgraven inför lördagens premiär.

På lördag är det säsongspremiär för fisket i vallgraven runt Citadellet. Förberedelserna är många men nu återstår det bara att plantera fisk. En laddning kom på onsdagen och en andra på fredag.
– Vi lägger i fisk cirka en gång i veckan. Allt för att det alltid ska finnas fisk till alla, säger Sven Segerman, en av de frivilliga som håller efter fiskandet.
– Vårt stora problem är dock tjuvfiskandet. Det är en sak att tjuvfiska i naturen men här betalar folk för fisken vi planterar så jag räknar det som stöld om någon drar upp fisk utan att göra rätt för sig.

Petar Trkulja äger Raus Sportfiska och han är den som levererar fisken.
– Denna gång rör det sig om cirka 100 kilo regnbågslax. Det är alltså cirka 50-60 fiskar som är två år gamla.

Annons
 

Det finns dock fiskar i vallgraven som är betydligt större.
– Om de inte är uppfiskade efter fyra fem veckor så blir de svårfångade. De lär sig då att livnära sig utan att hugga på fiskarens bete. Jag är säker på att det finns rejäla fiskar här, säger Trkulja och berömmer vattnet.
– Det är perfekt. Det bräckta vattnet är det bästa för fisken. Jag önskar att jag hade liknande där jag föder upp dom.

Premiär för fisket i vallgraven var 1999 och på lördag klockan 08.00 är det alltså dags för en ny säsong.
– Därefter håller vi på fram till lucia eller så. Det är vädret som avgör. Har vi is så kan man ju inte fiska, avslutar Segerström.

Här hittar du mer information om fiske i vallgraven.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser