Annons

Rasse klar för minst UEFA-cup spel nästa säsong

Rasmus Lindgrens FC Groningen spelade idag oavgjort 1-1 mot Twente. Ett resultat som något överraskande skulle visa sig räcka till en femte plats i den holländska ligan, där lag 2-5 möts i ett slutspel om en Champions League-plats.
– Det är sannerligen inte var dag man är med om något liknande, säger en jublande glad Rasmus Lindgren i telefon från spelarbussen till Landskrona Direkt.
Vi var kvar på plan en halvtimme efter matchen och tog emot fansens hyllningar och nu är på väg till hem till torget i Groningen där det ska bli nya hyllningar och mer festligheter.

Groningen ställs i den första playoff-matchen på torsdag mot ligatvåan AZ Alkmaar på nybyggda mäktiga hemmaarenan Euroborg. Retur nästa söndag.
Vi har spelat 0-0 i båda matcherna i serien mot AZ. Vi har allt och vinna och kan gå ut och spela förhållandevis avslappnade mot dom, menar Lindgren.
Skulle det bli vinst möter man i sedan segrarna i matchen Ajax- Feyenoord om en Champions League-biljetten.
Men det tänker vi inte på idag. Ikväll blir det fest, jublar Lindgren och att döma av ljudnivån i bussen så är stämningen redan på topp. Hur det än går är laget minst garanterad en plats i nästa års UEFA-cup. Laget har redan nu gjort sin största prestation sedan tidigt 90-tal då laget senast deltog i UEFA-cupen.

Annons
 

Länge såg det dessutom ut som att Jonas Olssons Nec Nijmegen skulle nå den magiska nionde platsen vilken räckt för att vara med i slutspelet om en UEFA-cupplats. Nu slutade Olssons lag snöpligt tia efter att ha släppt in ett mål i 89:e matchminuten. NEC passerades därmed av Twente vilka förövrigt gjorde sitt 1-1 mål i den 88:e minuten. Otur för Olsson som nu får bita ihop och avsluta säsongen med att spela placeringsmatcher om platserna 10-13.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser