Annons

Blues och jazz på Venfestivalen

Vens Ungdomsförening kan nu meddela att det kommer att spelas skånsk blues, deltablues och galen jazz på Venfestivalen 14-15 juli. Klart är nu nämligen att Bluesblasters, Andi Almqvist feat. Svante Sjöblom & The Sailors samt Gunhild Carling gästar festivalen.

Bloosblasters har tidigare gjort sig ett namn bl a genom att vara kompband till Peps Persson och den amerikanske bluescelebriteten Sam Myers.

Annons
 

Andi Almqvist släppte i början av 2005 sitt framgångsrika debutalbum ”Can’t stop laughing” (Rootsy). Materialet, som är Andis eget, är en mäktigt och kan beskrivas som en variant av rå deltablues med stänk av såväl Tom Waits som 16Horsepower. Under ett musikaliskt möte på två utsålda kvällar på Victoria-teatern i Malmö inledde Andi Almqvist samarbetet med Svante Sjöblom & The Sailors.

Gunhild Carling är jazzmusiker och multiinstrumentalist, ursprungligen från Göteborg men nu bosatt och verksam i Malmö. Förutom att sjunga spelar hon trombon, trumpet (ibland tre på en gång), munspel, säckpipa, blockflöjt och harpa. Stilen är i huvudsak swing och “hot jazz” och bygger på massor av energi, intensiv publikkontakt och trix.

Läs mer om Venfestivalen på deras hemsida.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser