Annons

Landskronaungdomar invaderade Alingsås

I fredags styrde inte mindre än tre bussar fullastade med handbollsungdomar från Landskrona till Alingsås. Det var Gubbarna Wargo som anmält 10 pojk- och flicklag till årets upplaga av Potatiscupen.
– Inomhusturneringen är en av de största i landet med lag från Trelleborg i söder till Boden i norr. Vi var cirka 130 spelare och ledare på plats, dessutom var det många föräldrar som kört upp för att titta på sina ungdomar, berättar Marie Hast, en av fyra tränare för P92:orna och konstaterar att det gick riktigt bra för klubben.

Samtliga tio lag blev antingen etta eller tvåa i gruppspelet och tog sig därmed vidare till a-slutspel. Pojkar 89 föll i en mycket spännande kvartsfinalen med uddamålet 18-19 mot Kärra HF. Våra båda 10-årslag mötte Heid i semifinalerna och föll båda, berättar Marie innan hon ödmjukt övergår till det egna laget.

Annons
 

Vi mötte Vårgårda i kvartsfinal och kunde vinna med uddamålet 11-10. I semifinalen väntade BK Banér från Göteborg och den matchen vann vi med 13-9. Så det var en mäktig känsla att i söndags vid 15-tiden springa in i en nersläckt hall med endast en spotlight riktad mot killarna och göra en riktig line-up inför finalen mot hemmaklubben Alingsås. Jublet från alla tillresta landskroniter var överväldigande och speakern undrade om hela Landskrona var på plats för att heja fram oss, säger Marie och ler stort åt minnet.

I finalen bars 92:orna fram av läktarstödet och ägde matchen från första kast.
– Vi kunde tämligen enkelt vinna med 9-6. Alla killarna ska ha en stor eloge för sitt fantastiska uppträdande men kanske ska jag trots allt plusa lite extra för vår målvakt som storspelade genom hela turneringen, berömmer Marie.

Gubbarna Wargos slutade som tredje bästa förening totalt sett i Potatiscupen vilket i sig är en enastående bedrift. För att ge en bild av hur stor turneringen är kan nämnas att det i år fanns 310 lag anmälda, dessa spelade i nio hallar på tolv olika planer. I runda svängar deltog 5300 spelare och ledare. Hemmaklubben Alingsås hade engagerat 700 personer, samtliga medlemmar i klubben från a-lagsspelare till minsta knatte med förälder plus andra frivilliga för att dra runt arrangemanget.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser