Annons

Gammeldanskens vänner vårar i Prag

Gammeldanskens vänner reser till Prag för att bland annat göra ett studiebesök på Bernard ölbryggeri, men även för att njuta av ett Prag i vår- och försommar skrud. Detta blir första resan av större kaliber för vännerna.
I och med att föreningen växt till sig har också engagemanget blivit större. Samtidigt har vi känt av en positiv respons och attitydförändring från allmänheten. Fördomarna mot GDV har varit att vi skulle vara en suparförening. Så är naturligtvis inte fallet utan vi ser oss som en stor kultur- och vänskapsförening. Vi är nu inne på vårt femte verksamhetsår och det kändes nu möjligt för oss att göra en sådan här resa, säger Ceronis Supstick, ordförande och ser glad ut.

Långweekenden kommer att innebära besök på ett ölbryggeri som ligger en liten bit utanför staden. Väl där, lär det bli smakprovning men även en chans att se hur den ädla ölbryggarekonsten går till.
Hur öl och gammeldansk går ihop frågade vi oss, men fick ett kvickt svar av Ceronis,
Jo, men det är så att när man är i Danmark, så beställer man ofta ett så kallat ”set”, vilket är en öl och en gammeldansk.

Annons
 

Andra dagen i Prag blir det guidad tur, då det lär bli en eller annan tur över Karlsbron och säkerligen ett eller flera krogbesök.
Det blir hur trevligt som helst, vi har alltid en utmärkt gemenskap så det kommer bli utmärkt att ströva runt bland allt staden har att erbjuda.

Ceronis ”Sputte” Supstick fortsätter med att uppmana fler att ta chansen att följa med till ett underbart Prag i vårens tecken.
– Vi har fortfarande ett par platser kvar. Prag är perfekt denna årstid, säger Sputte medan har plockar fram en broschyr och fortsätter;
– Jo, den 18:de maj beger vi oss av och återkommer hem söndagen samma helg, men det är bara att komma ner till Seglarpaviljongen och prata med Poul W Lorenzon eller mig innan dess. Och det är inget medlemstvång för att resa med.

Gammeldanskens vänner planerar för fler äventyr inom en snar framtid, bland annat något som låter spännande – ett Österlensafari, med allt vad det nu kan innebära.

Av: Jamie Telin
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser