Annons

Skeet-tävling i Landskrona avgjord

Årets första tävling för ranking och uttagning till landslagsuppdrag i lerduveskyttets olympiska skeet har avgjorts det gångna veckoslutet vid Landskrona-Saxtorps banor i Landskrona, med 66 deltagare från hela Sverige. Tävlingen gästades också av skyttar från den Danska eliten.
Det skånska vårvädret var inte det bästa, med stark vind och kyla som ställde till besvär för många skyttar.

Landskronas Marcus Svensson segrade i juniorklassen, med 111 träff, före Henrik Jansson Mjölby och Stefan Nilsson Trelleborg. Marcus visade prov på utmärkta tävlingsnerver då han i finalen avslutade med en fullpoängare, 25 träff av 25 möjliga.
I seniorklassen kom hemmaklubbens Henrik Roslund på en 7:e plats med 110 träff.

Annons
 

Nästa uttagningstävling går i småländska Gnosjö om två veckor.

Inrapporterat av Olov Karlsson för Landskrona-Saxtorps Jaktskytteklubb
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser