Annons

Mycket dans på Landskronadagen

Lördagen den 13 maj firas Landskronadagen. Aktiviteterna kommer att avlösa varandra i centrum hela dagen men ett övergripande tema är ett hett ämne – dans.
– Vi kallar det: Låt oss dansa Landskrona. Måns Zelmerlöw, Malin & David Watson samt jurymedlemmen Ann Wilson från TV 4:as Let´s Dance kommer till Landskrona för att bjuda på en spektakulär show, säger Annika Borgelin i arrangörsstaben och fortsätter.
– Förutom deras insatser kommer Landskronaprofiler sättas på prov och visa upp sina talanger i samba och tango inför publiken. Det kommer att bli sex Landskronaprofiler och bland dessa kan vi nämna kommunalrådet Niklas Karlsson och innebandyprofilen Rickard Jacobsen.

Förutom dans så kommer man att arrangera en talangjakt där finalisterna kommer att göra upp under Karnevalen senare i sommar.
Det blir även mycket lokala dans och teatergrupper. Från scenen på Rådhustorget där Let´s Dance gänget håller till blir det även sång och musik av bland annat Cabarete Mix och Jazzhouse husband.

Annons
 

På Rådhustorget samlar man alla intresserade föreningar i en där de visar upp sin verksamhet och har diverse aktiviteter. Det blir dessutom ponnyridning, ansiktsmålning, ballongutdelning, hoppborg med mera för alla barn.

I teaterrestaurangen är det ett gratis föredrag ”Smakernas värld – ett möte i mat” klockan 11.00 och 14.00.

På Citadellet kan man besöka fångtornet och titta på utställningen. Landskrona museum, konsthallen och biblioteket har öppet och arrangerar egna utställningar och aktiviteter. Butikerna har såklart öppet och har gjort extra vårfint, restaurangerna erbjuder speciella Landskronadagen menyeér.

– Det blir en riktigt familjedag där Landskrona visar upp sin allra bästa sida och visar på hur mycket det finns att erbjuda i staden, avslutar Annika Borgelin.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser