Annons

Säkra publikdragare till Karnevalen

Förberedelserna inför årets karneval är i full gång och precis som förra året förväntas Landskronaborna gå man ur huse för att roa sig.
– Vi uppskattar det till att cirka 300 000 människor besökte karnevalen under de tre dagarna och vi siktar på att minst lika många ska komma i år, säger Karnevalens projektledare Olle Larsson med ett leende och konstaterar att man redan nu ligger långt fram i planeringen.
– Vi har inte missat något. Vi har till och med beställt vackert väder och 25-26 grader varmt.

De tidigare karnevalskonkurserna är ett minne blott.
Vi fick ett överskott på 100 000 kronor förra året och redan nu är Karnevalen finansierad till 95%. Det är bara finliret som återstår.

Annons
 

Klart är att uppbådet av artister är stort. Klockrena publikdragare som The Sounds och Svenska Akademien blandas upp med partyhöjare som Prebens Pågar, Johan Östberg, Beatstones och Flashback.
Två som säkert också kommer att riva ner både skratt och applåder är Ewert Ljusberg och Finn Zetterholm.

Listan av artister är praktiskt taget klar. Vi har ett par trådar kvar att knyta innan allt spikas. Sen vet man aldrig vad som dyker upp under tiden fram till Karnevalen. En eller annan överraskning kan dyka upp, fortsätter Larsson.

En nyhet för året är att man kommer att ha ett stort tält på Kasernplan i stället för två mindre som man hade förra året. Namnet på tältet är Karnevals- och VM-tältet.
Tältet kommer att stå på plats redan till gymnasieskolornas avslutning den 9 juni till och med VM-finalen i fotboll en månad senare, säger Fredrik Nilsson, krögare på Walters.
Vi kommer att ha examensfirande och därefter visa massor av VM-fotboll i tältet både innan och efter karnevalen. Men även under den aktuella helgen kommer det att kickas boll på skärmarna. Vi varvar underhållning med fotboll. Jag tror att jag kan lova ut fullt ös dagarna i ända, speciellt under karnevalsdagarna.

Här följer de band som redan nu är klara för årets karneval:
Prebens Pågar, Håkan Brinck, Martin Nilsson, Johan Östberg, Anette Lindvall, Anki Nilsson, Gladys del Pilar, The Sounds, Jan Johansen, Kung Kodum, Danne Stråhed & Dynamo, Bloosblasters, Korea, Svenska Akademien, Bleachers, Beatstones, Domnivet, The Rewinders,
Örjans Gäng, History, Basic Rock, Beatstones, Stenen Kryper, Boogie Dukes,Mr Brown and the Daytrippers, Empty Hearts, Blues Bandits, Maja Gullstrand, Ramlösa Brunnssextett, Thor-Freddys, Loffes, Hedins, Lonesharks, Flashbacks, Collective, Keith & the Richards, Fred Upstairs, House of Fun, 50/50, Martin Nilsson, The Spirit of New Orleans, Ceasars Combo, Billesholms Big Band med Björn Boström, Jazzin Jacks , Arne Malteus, Round Midnight, Henning Munk og Plumperne, Margareta Granvik, Boba Jazz Band, Doxy, Los Legendes, Pär Sörman, Ewert Ljusberg, Finn Zetterholm, Staffan Percy, Göran Samuelsson, Björn U Dahl och Ola Magnell.

Lägg därtill en mängd lokala band där man även har med hemmafavoriterna Rude BoIS som en tilltänkt partyhöjare i VM-tältet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser