Annons

Ny aktör på byggmarknaden i Landskrona

Landskrona kommun har tecknat ett exploateringsavtal med Varbergsföretaget Derome. De har fått i uppdrag att bebygga kvarteret Svanen i hörnet av Kungsgatan och Stora Strandgatan. I avtalet ligger bland annat också en option på byggandet av etapp 2 på Nyhamn samt att uppföra 40 småhus i nordvästra Glumslöv.

Bygget på Svanen beräknas påbörjas i höst och de första hyresgästerna kommer att kunna flytta in våren 2008. Det rör sig om cirka 20 lägenheter i ett fyravåningshus samt fyra radhus.

Annons
 

Vad gäller Nyhamn så planerar man att påbörja etapp 2, det vill säga byggandet av fyra hus på Citadellbadets tidigare område, våren 2007. Den sista etappen vilket innefattar två hus längst med kajen på Badhusgatan ska enligt planerna påbörjas hösten 2007. Vem som ska bygga denna etapp är ännu ej klart.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser