Annons

Torsdagslunchen: Varulven i Landskrona och andra skånska sägner

I morgon kommer sagoberättaren och författaren Per Gustavsson till torsdagslunchen på Landskrona teater. Per bjuder på ett smörgåsbord med folkliga sägner från Skåne som både berättar om hur landskapet danats, minnesvärda personer som levt här och märkliga händelser. Lunchgästerna får bland annat höra om den grymme Jens Grim som var herre till Skånes största borganläggning Vallen nära Tosterup, den engelska prinsessans förskräckliga öde vid Revhaken utanför Åhus, Söderåsens glömda berättelser och inte minst svar på vad som hände den gången en ung man i Landskrona drabbades av en förbannelse och förvandlades till en varulv.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser