Annons

Säsongens sista regionstävling i rytmisk gymnastik avgjord

I helgen arrangerades säsongens sista regionstävling i Glumslövs idrottshall av Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening. LKGF ställde upp med inte mindre än två ungdomstrupper, en seniortrupp och 15 individuella gymnaster. För många av gymnasterna var det den allra första tävlingen, vilket gjorde det hela lite mer spännande än vanligt.

I miniorklassen tävlade man i rep och käglor och där lyckades Claudia Gunnarsson bäst med en sjätte plats. Hon är därmed kvalificerad till regionsfinalen för miniorer där de fem bästa miniorerna får vara med. Finalen kommer att gå av stapeln den 20 maj i Kristianstad.

Annons
 

De resterande av LKGF:s miniorer tävlade bara i ett redskap, som var käglor, och hade därför ingen chans att komma med bland de högre placeringarna.

I ungdomsklassen där man tävlade i boll och fristående kom Wiktoria Matulaniec på en 9:e plats.

I öppna klassen tävlade flickorna i rep och ett valfritt program. Där kom Frida Westerlund på femte plats efter två mycket fina program. Hennes fina placering resulterade i att hon nu är kvalificerad för Götalandsmästerskapen som äger rum den 13 maj i Jönköping, där endast de fem bästa flickorna från varje klass går vidare.

Ida Nordehammar är rankad som en av Sveriges 12 bästa seniorer och även hon gjorde en fin insats. Hon var dock med ”utom tävlan” eftersom hon är kvalificerad för Svenska Mästerskapen som avgörs den 5-7 maj.

Bland ungdomstrupperna kom LKGF:s ”stora trupp” på fjärde plats, vilket var över förväntan i deras första tävling. LKGF:s ”lilla trupp” slutade på sjunde plats.
LKGF:s seniortrupp som debuterade som seniorer i februari var även de och ”träningstävlade” i helgen. Programmen har förbättrats avsevärt sedan förra tävlingen men det krävs att de jobbar på ordentligt om de ska toppa formen till SM i maj.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser