Annons

Grusplan blir nödplan för snötäckt gräsplan Den 17 april i fjol var gräset riktigt grönt på IP. Något Norell och Yngvesson inte kan räkna med till årets premiär.

Den långdragna vintern ställer till bekymmer för kommunens gräsplansuthyrare. Under de kommande två veckosluten fanns 20-22 fotbollsklubbar inbokade på träningsläger i Landskrona men nu droppar avbokningarna in.
– Jag har fått in fyra avbokningar hittills, säger Petrit Parduzi ansvarig på Kultur och Fritid för uthyrning av kommuns idrottsanläggningar.
Det är vintervädret som ställer till det. Det gör att vi inte har några tillgängliga gräsplaner att erbjuda lagen. Vi arbetar nu efter en nödplan och kämpar frenetiskt med att plocka fram grus och konstgrästider åt gästerna. Här ska en eloge ges åt Landskronaklubbarna som har visat stor förståelse för den uppkomna situationen och avstått en del av sina tider. Sen räcker det inte för alla lag då dom har eget konstgräs och grus. Där har man helt enkelt varit ute efter gräset. Vi har varit i kontakt med de klubbar som bokat direkt av oss samt med de resebolag som arrangerar träningsläger och förklarat situationen och alla har haft stor förståelse för situationen. Det är ju inget vi kan påverka, poängterar Parduzi.

Det står klart att BoIS får leta ny motståndare till årets genrep. Finska ligalaget Jaro har nämligen beslutat sig för att ställa in sitt träningsläger i Landskrona då det inte går att uppbringa några gräsplaner i kommunen.
Samma besked har vi fått från norska ligaklubben Fredrikstad som skulle kommit till helgen, säger Parduzi.

Annons
 

BoIS tränare Patrik Johansson har i skrivande stund inte klart med någon ersättare till Jaro men hoppas att det ska lösa sig inom de närmaste dagarna.
– Möjligen har jag besked att ge på den punkten efter dagens match, hälsar Johansson.

Att hyra en gräsplan kostar 300 kronor i timmen för gästande fotbollslag, så några större ekonomiska avbräck rör det sig inte om för kommunen, snarare innebär den långa vintern ett litet bakslag för turistnäringen i stan.

Att vintervädret skulle ställa till det så pass att det skulle vara fara för BoIS premiär i Superettan är det ingen som tror.
Vi ligger ungefär 4-5 veckor fel om man ser till vad som är normalt, säger Torbjörn Andersson lagförman på Idrottsplatsen och den som kan arenans gräsmatta bäst.
Den är absolut ingen panik. Det kommer att gå att spela fotboll på IP den 18-19 april. Däremot så kommer gräsmattan inte att vara lika grön och fin som den brukar vara på premiärerna.
Så länge det ligger snö på gräsmattan, avvaktar man med att göra något åt planen.
Det är ingen idé att lägga ut någon fiberduk över planen innan snön försvunnit. Det bästa nu vore att temperaturen klättrar över nollan och att vi får ljumma vindar.

Gällande väder är inget som uppskattas av Andersson.
Sol på dagarna som gör att lite av snön smälter, följt av tio minus på natten är inte i idealiskt för en gräsmatta. Det kan orsaka skador på gräset. Vi får helt enkelt se hur mattan mår när snön smält bort.

Sett till rådande prognoser så blir det till att sköta konstgräs och grusplaner för Torbjörn och hans mannar den närmsta framtiden.
Det är mer jobb att sköta det än gräs. Men såväl vi som en del småklubbar får nog ställa in sig på grusspel ett tag till. Som det ser ut idag kan det mycket väl bli så att en del premiärer i de lägre serierna får avgöras på grus, avslutar Andersson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser