Annons

Tango på teatern

På lördag klockan 19.00 svänger det rejält på teatern. Det är Trio Fatale som bjuder på tango.
– Det rör sig om en konsert och inte dans. De spelar något som kallas tango nouevo (nytango). Det är mycket speciellt vilket gör att det är svårt att dansa till. Jag kan dock lova en häftig tangoafton, säger Håkan Persson på Kulturförvaltningen.

Trio Fatale bildades 1998 av Minna Weurlander, Berit Johansen-Tange och Berit Hessing. De tre kvinnliga musikernas utgångspunkt var att skapa någonting nytt inom kammarmusiken. Genom mötet med kompositören Erik Uddunge hittade trion sin egen klangatmosfär där de tre instrumenten accordeon, cello och piano ger god plats för varandra.

Annons
 

Trio Fatale spelar bland annat musik av Astor Piazzolla, Erik Uddunge och Albert Schnelzer och Eblis Alvarez. Dem experimenterar också flitigt med många andra tonsättare. Trions program innehåller såväl nya som traditionella tangorytmer. De vågade och fantasifulla Piazzolla-arrangemangen av Erik Uddunge i kombination med en ovanlig triosättning ger tillsammans med virtuosa och musikaliska insatser en otroligt stark upplevelse.

Trion har framträtt bland annat på:
Malmö festivalen, Musik i Glasriket, Musik vid Siljan, Östhammars Musikvecka, Piazzolla festivalen i Italien, Danmarks Radios Kammarmusiktävling, Julitafestivalen, Dunkers Kulturhus, Malmö Konserthus, Jeriko Malmö, Lunds Stadshall, Växjö Konserthus, Västerås Konserthus, Nybrokajen 11 Stockholm, Veckans Konsert SVT.

Biljetter finns att köpa på museet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser