Annons

Det händer i helgen Det blir väl inte lika hysteriskt på museet på söndag som det var den sommardag 1967 då Tages uppträdde på Citadellet. Foto: Anders Hilding

Denna helg går i musikens tecken. Söndagen går i 60-talsmusikens fotspår då man på museet kan höra på föredrag i ämnet och naturligtvis bjuds det även på live-musik.
Redan idag firar man dock S:t Patrick Day på Speakers Corner
– Vi börjar fredagen med en after-work då man kan avnjuta en irländsk gryta. Senare på kvällen blir det live-musik då Malmöbandet The Rascals, som med sin klassiska sättning, bjuder på irländsk folkmusik av det gedigna slaget. Det blir banjo, dragspel, flöjt och hela kittet, säger Mike Magnér på Speakers.

Som vanligt hittar du allt om Bio Maxims utbud på vår biosida och vad gäller museet och konsthallens utställningar så hittar du all information på Kulturförvaltningens hemsida.

Annons
 

Fredag:

 • Från och med den sena eftermiddagen firar man S:t Patricks Day på Speakers Corner.

Lördag:

 • Judo – J-SM i Idrottshallen. I tävlingarna ingår dessutom lag-SM för juniorer, seniorer öppen viktklass och Veteran-SM.


Söndag:

 • Söndag på museet
  14.00-16.00 – 60-tals-POP från Landskrona
  Den här söndagen går i 60-talets tecken på Landskrona museum. Kl. 14.00 i muséets filmsal berättar Lennart Ekström om alla popband som fanns i Landskrona på 60-talet. Han berättar även om popgalorna och –klubbarna som fanns i staden under den här tiden. Han visar bilder och film.

  Lennart och Ann Ekström och Tomas Montelius har gjort en alldeles nyutkommen bok om 60-talspopen i Nordvästra Skåne. Boken heter ”From Perals to Sweet Wine” och lanserades på ett välbesökt releaseparty i Höganäs Folkets Park den 4 mars.

  I Höganäs spelade också några av banden som är med i boken och för dem som missade detta finns nu chansen denna söndag på Landskrona museum att vara med om en LIVEKONSERT med ”LEN & THE POISONERS” och ”ÄLGARNA”. Kl. 15.00 i filmsalen går det alltså att uppleva äkta 60-talspop från tiden.

  Det kommer också att visas en liten utställning som bygger på boken ”From Pearls to Sweet Wine – popmusiken i Nordvästra Skåne på 60-talet”.

 • Konsert klockan 16.00 på Församlingshemmet med pianisten Vardan Mamikonian som härstammar från Armenien men numera, efter studier i Moskva, lever i Paris. Han bjuder på verk av Alban Berg, Beethoven och Liszt.
  Fri entré för medlemmar i Kammarmusikföreningen och ungdomar under 18 år. Övriga 100 kr. Arr: Landskrona Kammarmusikförening i samarbete med Landskrona Församling och Musik i Syd.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser