Annons

Nya tillslag i jakten på den svarta ekonomin

Idag gjorde polisen och Tillståndsmyndigheten tillsammans med Miljöförvaltningen nya nerslag i stan i jakt på olagliga cigaretter, alkohol och annat. Senast det begav sig gjorde man tre nerslag med det chockerande resultatet att samtliga sålde cigaretter med olaglig text.
Denna gång var det tre nya butiker men här fanns det inga olagliga cigaretter. I stället hittade man mat- och dryckesvaror som var olagliga i och med att de inte hade någon svensk text i två av butikerna och i en hade man kylvaror ute i den rumstempererade lokalen.

Från polisen lovar man att nedslagen kommer att fortsätta inom kort.

Annons
 

En som ser positivt på tillslagen är Torkild Strandberg (fp). Han vill också att man ska fortsätta att bekämpa den ekonomiska brottsligheten, bland annat genom liknande insatser.
– Insatser mot brottsligheten inte får vara av kampanjkaraktär. De måste ständigt pågå och vara av en sådan omfattning att brottsligheten inte permanentas. Risken för upptäckt måste vara så stor att kriminella inte vågar ta risken att bedriva verksamhet.

Läs tidigare artikel >>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser