Annons

Femårsfirande Gammeldanskens vänner i Landskrona satsar på ett aktivt jubeliumsår.
Föreningen växer för vart år. Det skulle inte förvåna mig om vi blir över 300 medlemmar i år, säger ordförande Ceronis Supstiks.
Tvärtemot vad man kunde tro så har föreningen fler damer än herrar i medlemsmatrikeln.
Men det är klart när dryckens skapades på 60-talet var den tänkt som en damsnaps samt en snaps som vände sig mot en yngre publik än till gubbarna som annars gärna tog en bitter, informerar Supstiks innan han övergår till att presentera ett digert jubileumsprogram.
Vi har redan hunnit avverka såväl årsmöte som torskfestival, stenbitsgille och ölprovning. Ölprovningen blev fulltecknad i ett nafs, så det ska vi göra om. Vi tänker även ha andra prövningar typ vin och whisky.

Det är med andra ord inte enbart Gammeldansk som konsumeras när det drar ihop sig till samkväm i föreningen.
Det är inget tvång att dricka Gammeldansk i föreningen, man kan till och med vara nykterist, även om jag inte känner någon sådan, säger Supstiks och ler stort.

Annons
 

Vi är en vänskapsförening. Det viktiga är alltså inte Gammeldansken i sig även om man ska medge att det slinker ner en och annan mellan och ibland under träffarna. Vårt motto är att det ska vara kul och trevlig och att hygge oss på danskt vis.

Närmast på programmet tur står en Pragresa med besök på Bernard bryggeriet för den driftiga föreningen.
Till höst kommer vi sen att genomföra en weekendresa till fabriken i Aalborg och då även passa på att ta en tur om Skagen. Sen får vi ju inte glömma vår traditionella pingstresa till Köpenhamn. Då vi med halmhattar på huvudet intar Pedersens familjehave. Ni följer väl med i år igen?, avslutar den fryntlige ordförand
.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser