Annons

Alarmerande resultat efter tobaksrazzia- Tre av tre sålde olagliga cigaretter

I fredags genomförde polisen tre mindre razzior tillsammans med tillståndsmyndigheten och miljöförvaltningen. Meningen var att man bland annat skulle kolla om de aktuella butikerna sålde utländska cigaretter och resultatet var alarmerade. Av de tre slumpmässigt utvalda butikerna sålde samtliga olagliga cigaretter.
– Det var minst sagt förvånande. Jag trodde inte att det skulle ha en sådan omfattning, säger Bo Sörensson som var den som representerade tillståndsmyndigheten.
– Tillslagen är ett led i en kampanj som kommunen drog igång för något år sedan, allt i jakten på den svarta ekonomin i stan.

En annan som är smått chockad över resultatet är Anders Norberg vid Landskronapolisen.
– Det är ju inte klokt. Vi skulle göra betydligt fler besök men fick avbryta efter tre eftersom det innebär en hel del pappersarbete när någon åker fast, säger Norberg och fortsätter.
– Sammanlagt beslagtog vi cirka 200 askar cigaretter av olika märken från Polen och Ryssland som de sålde för 20 kronor asken. De tre handlarna är nu misstänkta för brott mot tobakslagen. Straffet för ett sådant brott pendlar mellan böter och sex månaders fängelse.

Annons
 

När man kommer att besöka de övriga butikerna vill man av förståeliga skäl inte gå ut med.
– Vi har inte spikat någon dag men att det blir inom kort är helt klart, avslutar Anders Norberg.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser