Annons

OS-guldmedaljör till Landskrona

I december hade Landskrona celebert friidrottsbesök då Carolina Klüft besökte TEAM Sportia och skrev autografer till Landskronaborna. En glädjande nyhet är att även trestegstjärnan Christian Olsson kommer att besöka stan. – Det stämmer. Han kommer till Idrottshallen måndagen den 24 januari för att lära klass 6 G på seminarieskolan hur man hoppar tresteg, säger klassens gymnastiklärare Anders Sjölin till Landskrona Direkt. Christian Olsson vann OS-guld i Aten och utsågs till Europas främste manlige friidrottare för andra året i rad nyligen och han är den första personen som lyckats med detta sedan det började delas ut 1993. – Det är naturligtvis mycket roligt att en så stor stjärna kommer till stan. Ungarna är mycket stolta över sin bedrift, säger Sjölin och förklarar varför Olsson ska träna just 6 G, – De vann en rikstävling där det var hela 1000 skolor som deltog. Tävlingen gick ut på att man skulle se hur många steg hela klassen behövde för att varje elev skulle nå Christian Olssons dåvarande rekord, 17,77 och sexan på Seminarieskolan var bäst med 115 steg sammanlagt. Friidrotten är het för tillfället och det kan man tacka Christian Olsson och hans kamrater i landslaget för. Men det betyder inte att det blir mer friidrott på skolan än tidigare, – Vi har alltid kört rätt så mycket friidrott. Men det blir ju framför allt på de årstiderna som man kan vara utomhus. Sedan har vi ju både skol- och kommumästerskap varje år och dessa är mycket populära, avslutar gymnastiklärare Sjölin.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser