Annons

Landskronaband släpper debut-ep

Landskronabandet The Punch släpper i dagarna ut en femspårs EP i cd-format. Skivan, som kort och gott heter The Punch EP, är bandets första och man har hållit på med arbetet en längre tid,
– Vi har faktiskt sprungit in och ut ur studion i mer än ett år, säger en av bandets medlemmar gitarristen och sångaren Mikael Salonen till Landskrona Direkt.
Om namnet låter bekant så är det inget konstigt. Salonen har sedan länge lirat i olika konstellationer tillsammans med vapendragaren Niklas Anderberg som idag spelar bas i bandet.
– Vi bildade The Punch 2001 efter att ha haft ett annat projekt som vi kallade The Persuaders. Innan dess spelade vi i The Skalatones, säger Niklas.

Då spelade man ska men idag är det betydligt tuffare tongångar. De båda är formade av punk- och new wave-eran.
– Vi kallar själv vår musik för Punch Rock men det är upp till lyssnaren att placera oss i lämpligt fack, säger Anderberg vidare.

Annons
 

Idag spelar Anderberg och Salonen (gitarr och sång) tillsammans med trummisen Magnus Norberg (tidigare i Teddybears Stockholm) samt den begåvade gitarristen Mika Rantala och de som vill se bandet ska bege sit till Lund nästa torsdag då man har releaseparty på Café Ariman som ligger just bakom domkyrkan på Kungsgatan 2.

– Vi har redan varit ute en sväng och spelat i bland annat Köpenhamn och Berlin och vi ska tillbaka till Tyskland och köra en miniturné i februari, säger Salonen.
Om det blir någon spelning i Landskrona vet killarna inte idag,
– Vi vill inget hellre än att spela i stan men det råder brist på rockscener som släpper fram alternativ musik typ vår. Vi håller dock en viss kontakt med en av stadens krögare och förhoppningsvis kommer vi att köra en spelning inom en inte allt för avlägsen framtid. Sen kan man ju alltid hoppas att det blir en rejäl karneval. Det hade varit skitkul att åter få stå på scenen när hela stans befolkning är ute och festar, avslutar Salonen.

Skivan, som redan idag kan köpas på ICA Kvantum, släpps av skivbolaget Hep Town i Lund. Mer information kan du hitta på www.ThePunch.net.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser