Annons

Det händer i helgen

Så är det åter helg och som vanligt listar vi lite av vad som är på gång. Det har varit otroligt tunnsått med tips men något enstaka har kommit Direkten till handa.
Håll till godo och ha en riktigt skön helg.

Fredag:

Annons
 

Idag är det Sverigepremiär för den hårdkokta Science Fictionrullen Alien vs Predator. Dessutom går det svenska dramat Dag och natt med Maria Bonnevie, Sam Kessel och Mikael Persbrandt i huvudrollerna upp på Bio Maxim. Tider hittar du på Direktens biosida.

Lördag:

Inga tips har inkommit om lördagen.

Söndag:

Hockeylaget Lejonet spelar hemma mot Lund klockan 17.00.

Söndag på museet – Fynd från slagfältet
Slagfältsarkeologi är ett stort forskningsfält på kontinenten men något vi hittills inte sysslat med i Sverige. Arkeolog Bo Knarrström genomförde i november 2003 den första systematiska undersökningen i Sverige av ett slagfält. Han valde att undersöka området där slaget vid Landskrona/Ylleshed stod år 1677. Den 14 juli drabbade 9 000 svenskar under Karl XI samman med 12 000 danskar under Kristian V. Danskarna gav upp efter 20 timmars strid i tryckande sommarhetta.

I sitt föredrag, som äger rum i filmsalen klockan 14, kommer Bo Knarrström att presentera resultaten från undersökningen av slagfältet. Vi kommer att få se bilder av fynden samt ta del av tänkbara tolkningar av de fynd som gjordes. Genom rekonstruktionsteckningar levandegörs händelserna i hettan och dammet.

Kl 15 kan man lyssna till visor och jazz av Linn Alenius, sång och Roger Alenius, kontrabas i
Café Nell Walden..

Dessutom…
… fortsätter utställningen Konsten att fira NIO NYÅR på museet.
… fortsätter fotoutställningen av den närmast legendariske litauiska fotografen Antanas Sutkus att visas på museet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser